Categories
Ikke kategoriseret

Vores mønter fundet af arkæologi-interesseret i Knudskoven

Vi blev i går kontaktet af en arkæologi-interesseret, som havde fundet nogle af vores mønter i Knudskoven – og ikke vidste hvad de var.


Historien gik sådan her:

Den arkæologi-interesserede havde gået rundt i Knudskoven i Holbæk med sin metal-detektor. For at se om han kunne finde noget spændende. Og kunne han så sandelig.

Omkring søen inde i Knudskoven havde han fundet 10 mønter, som i stil lignede mønter fra Valdemar Sejrs tid. Han kunne ikke genkende dem, så han kontaktede Holbæk Museum, og spurgte om det var noget de kunne genkende.

Holbæk Museum kunne heller ikke genkende dem. Men de nævnte at det måske kunne være rollespilsmønter. Så han gik igang med at lede efter rollespillere i Holbæk.

Med lidt Google-Fu fandt han frem til vores forening Ravnsholt/Reopos, og kontaktede mig.

Vi kunne bekræfte at det faktisk var en af vores mønter. At den var støbt i tin. Og at den faktisk var inspireret af netop af mønter fra Valdemar Sejrs tid.

Vi har dog ikke haft rollespil i Knudskoven i over 10 år. Så mønterne har da ligget et godt stykke tid og gemt sig. Lige omkring søen havde vi den største landsby i spillet. Og ved søen etablerede vi også et tingsted, med 6-8 store granitsten i rundkreds.

Han fortalte mig, at han faktisk havde fundet 10 mønter i jorden omkring søen. Og at der helt sikkert lå flere mønter gemt, til fremtidige skattejægere.

Jeg har altid sagt, at det blev spændende hvad der skete, når rollespilsmiljøet begyndte at få pensionister. Altså når gamle rollespillere blev pensionister, og kunne hellige al deres tid til at hygge om rollespilsforeningerne.

Der er vi ikke helt nået til endnu. Men jeg havde nu alligevel troet, at vi kom dertil, før arkæologerne fandt vores mønter. 😉

Pierre